Academia Nae

Orice umbra poate fi transfigurata

Lenin şi răzbunarea privighetorilor Sâmbătă, noiembrie 24, 2007

Filed under: bulevarde parfumate — academicianuNae @ 8:07 pm

lenin.jpg

Pe Lenin l-au dus în Crimeea, în proximitatea lampei solare zâmbăreţe şi apei epopeice, pentru a-şi tricota liniştea. Deşteptarea zilnică timpurie, provocată de trillo-urile privighetorilor, îl agitau la culme.

Tensiunea şi tulburarea cumulată l-au provocat într-o dimineaţă să alerge târla-mârla în grădină şi să hăituiască artistele. În acea mânie daimonică, a început să adune pietre, ca să le poată lovi.

Când să arunce către somptuoasele muzicaliste, mâna i s-a granitizat, nu mai putea ridica nimic: paralizase. Răzbunarea privighetorilor a fost rafinată, stilată, cu o discreţie paralizantă.

 Fie ca privighetorile cerului să te încânte.

 

8 Responses to “Lenin şi răzbunarea privighetorilor”

 1. krossfire Says:

  Interesant ca Lenin apare in majoritatea tablourilor ca un visator…

 2. Ted Says:

  Interesant! Citeam undeva că odată un ateu declara sus şi tare că nu crede în Dumnezeu şi îl provoca pe Dumnezeu să-l omoare, dacă într-adevăr există. Apoi a aşteptat o clipă, şi nu s-a întâmplat nimic, ceea ce l-a făcut pe ateu să declare: „vedeţi că nu există?” Doar că la ultima frază, trăgând aer în piept ca să strige emfatic ceea ce i se părea evident, a aspirat ceva gâză ce zbura prin faţa gurii… care ajunsă în plămâni i-a provocat o infecţie din care a murit în câteva luni.

  Vezi şi moartea lui Irod în Fapte 12:23

 3. cheguevargas Says:

  m-a emotionat pana la lacrimi povestea.

 4. comentatorul Says:

  UN ADEVAR INCOMOD despre referendumuri

  Referendumurile din Romania se organizeaza dupa regulamente stabilite imediat in perioada premergatoare votului in functie de interesele unor anumite grupari politice care in momentul respectiv reusesc cumva sa se impuna in fata altora.

  Sondajele de opinie, publice sau secrete, fac ca rezultatele unui scrutin sa poate fi dinainte prevazute. Astfel, prin metode obscure, grupurile politice de care am amintit, schimba ceva in regulamentul de desfasurare al scrutinului asa incit rezultatele votului sa le fie favorabile.

  Exemple:

  1. La referendumul din 18-19 Octombrie 2003 privind Legea de revizuire a Constituţiei României a fost permisa votarea pe parcursul a doua zile deoarece sondajele indicau imposibilitatea intrunirii unei prezente de 50%+1 doar intr-o singura zi.

  2. La referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu desfasurat pe 19 Mai 2007 este permisa validarea sa desi s-au prezentat sub 50%+1 din alegatori.

  3. La referendumul pentru Vot Uninominal din 25 Noiembrie 2007 nu se intruneste prezenta a 50%+1 din populatia cu drept de vot si scrutinul este invalidat.

  INTREBARE: Cind vom avea o lege stabila a referendumului? Din cele trei exemple pe care le-am dat este evident ca scrutinele de consultare populara nu s-au desfasurat dupa aceeasi regula.

 5. reddeep Says:

  fie ca sunetul privighetorilor cerului sa nu ne agite vreodata.

 6. Dragii mei, voi lipsi doua saptamani dintre voi.

  Va salut.Plec in Insulele Canare.

  Pantalonii scurti, constitutia, cucherii si valurile soareleui ma striga 🙂

  Ingerii albi sa va imbratiseze !

 7. Sper in curand sa postez ceva ce am scris aici.E un topos care te arunca in valurile creativitatii.

  Nu veniti si voi in Gran Canaria ?


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s