Academia Nae

Nae e partea luminoasa din noi si Catavencu e partea umbroasa

Nobel pentru fiecare blogăr Sâmbătă, ianuarie 5, 2008

Filed under: buzz(e) — academicianuNae @ 10:07 pm

joitica-premiata-pt-blogul-ei.jpg

Mario Vargas Llosa, scriitorul peruvian care a primit peste 130 de distincţii şi premii, susţine că scriitorii nu trebuie să scrie pentru premiul Nobel, deoarece un asemenea gând le dăunează. Dacă ei încep să-şi dorească prea mult premiul Nobel şi s-o şi arate, opera le sărăceşte. E foarte important ca scriitorii să-şi păstreze libertatea, independenţa, dreptul de a fi diferiţi, dreptul la nebunie. În acest caz, premiile sunt binevenite şi trebuie să-i copleşească. Dacă însă îşi pierd libertatea, nu există premiu care să le poată reda talentul.

Un scriitor german prieten cu Mario a spus ceva foarte distractiv: Academia alege în fiecare an un scriitor care să primească un premiu de un milion de dolari. Hotărârea lasă un milion de scriitori din întreaga lume frustraţi şi invidioşi.

De ce nu face contrariul? De ce nu alege un milion de scriitori în fiecare an şi să dea fiecăruia un dolar? Astfel ar face fericiţi un milion de scriitori, care vor vorbi de premiul Nobel cu entuziasm şi fără niciun resentiment.

Reclame
 

5 Responses to “Nobel pentru fiecare blogăr”

 1. vlad viski Says:

  daca premiul nobel pentru literatura s-ar acorda mai multor scriitori, i-ar scadea valoarea si aprecierea… e vorba de cerere si de oferta… cerere enorma, oferta mica (1)… pret(uire) enorm(a)…

 2. krossfire Says:

  Eu zic a merit Nobelul anticipativ pentru cele trei romane si colectia de nuvele pe care le tot lansez de 3 ani…iti dai seama ce o sa iasa la final ?

 3. Vlad Visky,
  scuze dar n-ai agatat ironia.

  Krossfire,
  daca continui sa scrii cu capu’, iti acordam Nobel din partea Academiei Nae.

 4. Useless Knot Says:

  imi suna a „idee buna” pentru un timp… l-as da si eu lui Ion di su’ padure pentru felul in care si-a scris numele pe un copac
  Remarca proprie la fel de semnificativa precum „prenumele” subesmnatului.

 5. greeras Says:

  Ai dreptate.Totdeauna cand scrii fortat , cand scrii imaginadu-ti ca trebuie sa placi , atunci scrii cel mai prost…nu trebuie sa placi nimanui . trebuie sa fii tu de acord cu ce scrii .


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s